6 důvodů proč pizzerie chtějí GTS palivové dřevo

Palivové dřevo přivádí teplo do vašich domovů a je také prostředkem k přípravě výborného jídla. O využití k uzení či grilování jistě víte, jenže je tu ještě něco lepšího! Naše kvalitní palivové dřevo vyhledávají i české pizzerie k pečení lahodné pizzy, kterou ocení i ten největší gurmán. My je tak můžeme zařadit mezi naše spokojené zákazníky.

Majitelé pizzerií si cenní našeho dřeva právě z těchto 6 důvodů:

Celoročně suché palivové dřevo a vždy k dispozici
Technologicky sušené palivové dřevo nečeká až nastane ta správná doba vysušení, nepotřebuje vytrvat až uplynou 2 dlouhé roky než bude vlhkost dostatečně nízká. Stačí jen 2 týdny a dřevo je dokonale vysušené a připravené. Je k dispozici celoročně, bez prodlev, prostě vždy, když pizzerie zavolá. Pizzerie se nedočkají mezer v zásobování ani přes zimu, kdy je u jiných prodejců zásoba správně suchého dřeva často vyčerpaná. U nás dodáváme palivové dřevo vždy dle objednávek a včas.

Menší spotřeba dřeva a úspora nákladů
Za předpokladu ideálního topení mohou pizzerie díky našemu dřevu ušetřit nemalé peníze. Kombinací kvalitních dodávek optimálně vysušeného tvrdého dřeva, správných návyků přikládání a volby velikosti polen, mohou pizzerie dosáhnout výrazných úspor nákladů. Z dlouhodobého hlediska je naše dřevo šetrné k peci a jejím materiálům. Například Pizzerie Statenický Mlýn srovnala své náklady na minulé dodávky méně kvalitního a nedosušeného dřeva s naším technologicky sušeným palivovým dřevem a ušetřila řádově v desítkách tisíc korun. Při výpočtu a za předpokladu ideálního topení s GTS palivovým dřevem by byla schopná ušetřit 50 000-60 000 Kč ročně. Na kvalitu je spolehnutí při každé dodávce a v pizzeriích se vždy dočkají stejného standardu, na který jsou zvyklí.

Volba velikosti polen i štěpné hrany umožňuje lepší regulaci tepla v peci
Díky možnosti výběru velikosti dřeva je možné zvolit takovou variantu, která vyhovuje aktuálním potřebám vyhřátí pece. Palivové dřevo dodáváme v délkách 25, 33 či 50 cm. Pizzerie oceňují možnost vždy si vybrat ze tří velikostí a díky tomu mohou přikládáním snáze regulovat teplotu v peci. Při správných návycích přikládání lze snáze dosáhnout požadované teploty i menší spotřeby dřeva.

Nízká popelnatost a malá kouřivost dřeva
Další dvě vlastnosti GTS kvalitního palivového dřeva, kterých si dále v pizzeriích velice cenní, jsou nízká popelavost a malá kouřivost. Při topení optimálně suchým palivovým dřevem nevzniká zbytečný dým a kouř, dřevo hoří při vysoké teplotě, je tak maximálně využito a zbývá i méně popela. Výsledkem toho je získání nejvyšší možné energie pro pečení s minimem nepořádku.

Čistá manipulace se dřevem
K přípravě jídla automaticky patři vysoké hygienické standardy a pořádek. V pizzeriích tedy vždy ocení čistotu palivového dřeva. Polena jsou v procesu sušení zbavována přebytečné kůry i nečistot. Při manipulaci se dřevem kuchaři pracují velice čistě se nemusí starat o úklid zbytečného nepořádku.

Pizza skvěle chutná
Je známo, že dřevo, s kterým se topí, ovlivňuje chuť připravovaných pokrmů. Výběrem kvalitního tvrdého bukového dřeva je pizze dodána skvělá chuť a vůně. Díky bukovým polenům získá pizza jedinečnou chuť dřeva, jaké byste se při pečení v elektrické či plynové peci nedočkali. Pizzu z pece na dřevo ocení i nejnáročnější gurmáni.

Jsme velice rádi, že jsou majitelé pizzerií s dodávaným dřevem vždy spokojení a mohou tak svým zákazníkům nosit na stůl tu nejlepší pizzu z jejich pecí.